OKRA SOUP / SAUCE GOMBO
OKRA SOUP
The second recipe we are going to
look at is one of the most eaten meal eaten around the continent, and it is none
other than OKRA SOUP! This meal’s base is OKRA which can be grounded or sliced.
It grows all around the continent, is very low in calories and has a slimy yet consistent
texture. The soup is very appreciated because it can be made with any meat, seafood
or greens. This is a very healthy meal, you must try and every bite is an
explosion of flavour!
Recipe for 6
persons
Ingredients
- 700g Okra half minced and half sliced
- 1 red bell pepper
- 1kg of Smoked Turkey wings ( or any meat)
- 1 Small onion minced
- 1 scotch bonnet or hablanero pepper
- 3 Tbsp crayfish
- 200g Spinach
- 500g shrimps
- 1 large dry Fish
- 4 Tbsp Locust bean (also called Iru, or
soumbala) (optional)
- 1/2 to 3/4 Palm oil
- 1 Tsp Seasoning powder or cube
- 4 to 5 cups water
Instructions
1.
Boil the Smoked Turkey wings with salt,
seasoning powder and minced Onions. Cook till tender.
2.
While the meat is boiling, mince half of the
onions in a food processor or a chopper and slice the other half. Set aside
3.
Mince the red bell pepper and scotch bonnet pepper
in the chopper and set aside
4.
When the meat becomes tender, add the minced
pepper, crayfish, and locust bean and leave to cook for about 10 minutes.
5.
Shred and add the washed dry fish and leave to
soften for about five minutes.
6.
Add the palm oil, shrimps and the minced and
sliced okro. Leave to cook for about 3 to 5 minutes.
7.
Stir in the spinach and mix until wilted.
8.
Remove from heat immediately and serve with rice,
cassava or corn fufu, waterfufu, pounded yam or garry.
ENJOY YOUR MEAL
SAUCE GOMBO
La deuxième recette que nous allons découvrir est l'un des repas les plus
consommés du continent, et ce n'est autre que la sauce gombo! La base de ce
repas est constituée de gombo qui peuvent être moulus ou tranchés. Il pousse
sur tout le continent, est très faible en calories et a une texture visqueuse
mais consistante. Cette sauce est très appréciée car elle peut être préparée
avec n'importe quelle viande, fruits de mer ou légumes verts. C'est un repas
très sain que vous devez essayer ! Chaque bouchée est une explosion de
saveurs!
Recette pour 6 personnes
Ingrédients
• 700 g de gombo mi-haché et mi-tranché
• 1 poivron rouge
• 1 kg d'ailes de dinde fumées (ou n'importe quelle viande)
• 1 petit oignon émincé
• 1 piment en fruit
• 3 cuillères à soupe d'écrevisses
• 200g d'épinards
• 500g de crevettes
• 1 gros poisson fumé
• 4 c. À soupe de haricots de caroube (également appelé Iru ou soumbala)
(facultatif)
• 1/2 à 3/4 d'huile de palme
• 1 cuillère à café de poudre ou de cube d'assaisonnement
• 4 à 5 tasses d'eau
Instructions
1. Faites bouillir les ailes de dinde fumée avec du sel, du cube d'assaisonnement
et les oignons émincés. Cuire jusqu'à tendreté.
2. Pendant que la viande est en ébullition, hacher la moitié des oignons
dans un robot culinaire ou un hachoir et trancher l'autre moitié. Mettre de
côté
3. Hacher le poivron rouge et le piment Scotch Bonnet dans le hachoir et
réserver
4. Lorsque la viande devient tendre, ajoutez le poivron émincé, les
écrevisses et le caroube et laissez cuire environ 10 minutes.
5. Déchiqueter et ajouter le poisson fumé lavé et laisser ramollir pendant
environ cinq minutes.
6. Ajouter l'huile de palme, les crevettes et le gombo émincé et tranché.
Laisser cuire 3 à 5 minutes environ.
7. Incorporer les épinards et mélanger jusqu'à ce qu'ils soient fanés.
8. Retirer du feu immédiatement et servir chaud avec du riz , du fufu de manioc
ou de maïs, du waterfufu, de l'igname pilée ou du tapioca.
BON APPÉTIT
Honestly I can’t take anything out of this plate! 😋😋😋
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